5 οφέλη της χορωδίας

♫ Γινόμαστε πιο δημιουργικοί! Ο καθένας έχει ανάγκη να καλλιεργήσει τη δημιουργική του πλευρά και το χορωδιακό τραγούδι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφραστούμε καλλιτεχνικά. 

♫Το τραγούδι σε μια χορωδία αποδεδειγμένα μας δίνει μια συναισθηματική ανάταση! Αυτό συμβαίνει γιατί μέσω του τραγουδιού απελευθερώνονται ενδορφίνες που μειώνουν τα επίπεδα άγχους με αποτέλεσμα η χορωδία να συμβάλλει σε μια θετική ψυχική κατάσταση. Η κοινή αίσθησης της αρμονίας που δημιουργείτε από την ομάδα τόσο μουσικά, όσο και συναισθηματικά ενισχύει τη διάθεσή μας και απομακρύνει τα συναισθήματα της κατάθλιψης και του άγχους. 


♫ Ξεπερνάμε τον φόβο της έκθεσης μπροστά σε άλλους! Στην χορωδία, μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε συναυλίες, να γνωρίσουμε τι σημαίνει σύμπραξη με άλλα μουσικά σύνολα, να γνωρίσουμε τις κινήσεις  όταν διευθύνει ένας μαέστρος.  Όλες αυτές οι εμπειρίες, συμβάλλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μας και μας προετοιμάζει κατάλληλα να μοιραστούμε αυτές τις εμπειρίες με το κοινό.


 ♫ Ενισχύει την κοινωνική μας ζωή!Η γνωριμία με νέους ανθρώπους είναι απίστευτα σημαντικό και η τακτική δέσμευση των προβών της χορωδίας προσφέρει έναν τρόπο κοινωνικότητας και συντροφικότητας μεταξύ των μελών.


♫ Κάνει καλό στην υγεία! Μπορεί να μη συσχετίζουμε αμέσως το τραγούδι ως γυμναστική, αλλά υπάρχουν πολλά φυσικά οφέλη όταν τραγουδάμε τακτικά. Το τραγούδι με την σωστή διαφραγματική αναπνοή, αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και ασκεί μια σειρά μυών στο πάνω μέρος του σώματος. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να αυξηθεί ακόμη και το προσδόκιμο ζωής. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *